Teksti: Rakka Works & Spaces Oy

14.12.2023

Rakan markkinointitoimisto Dagmarille tekemä työympäristökehityshanke voitti Workplace Awards 2023 Yrityskulttuuri ja johtaminen -sarjan.

27 ehdotuksen ja 4 sarjan Workplace Awards päättyi tänään aamupäivällä voittajien julkistamiseen.

Rakan työympäristökehityshanke “Uusi tila, uudet toimintatavat” voitti kilpailun yrityskultturi ja johtaminen -sarjan. Sarjaan osallistui yhteensä 10 ehdotusta. Sekä sarjasta että koko Workplace Awards kilpailusta on kehittynyt vuosien varrella kovatasoinen työympäristökehittämisen ja -johtamisen vuotuinen mittelö. Kilpailun järjestäjänä toimi Rakli. Tänäkin vuonna tuomaristossa toimii alan arvovaltaisia ammattilaisia useilta eri tahoilta.

Rakan ehdotus valittiin voittajaksi kovasta joukosta. Ehdotus on syväluotaava tutkimusmatka siihen, miten uuteen toimitilaan muuttavan organisaation tavoitekulttuuria tulisi kehittää ja tukea, sekä millaisiin asioihin organisaation tulisi kiinnittää huomiota tilanteessa, jossa toimisto on tyhjentynyt etätyön vaikutuksesta, mutta organisaation tahtotila on koota ihmiset taas yhteen uudessa toimitilassa. Hankkeen ydinkysymys kuuluikin – miten palautetaan naurunremakka toimistolle?

Rakan uniikki, teoriaan ja tutkimustietoon perustuva, työympäristökehitysprosessi sisälsi merkittävän määrän Dagmarin noin 220 henkilön vahvuisen henkilökunnan osallistamista työpajojen, digitaalisilla alustoilla tehtävien ennakko- ja välitehtävien sekä johtoryhmäkeskustelujen ja henkilökuntahaastattelujen avulla. 

Rakan kehittämä prosessi kuljetti henkilökunnan läpi temperamenttityyppien, psykologisen turvallisuuden, vuorovaikutuksen ja monen muun käyttäytymiseen vaikuttavan aihealueen läpi. Tavoitteena oli mahdollistaa henkilökunnan itseymmärryksen kehittyminen ja sitä kautta tuottaa parempaa kulttuuria. Prosessin vaikutukset ovat vahvasti ihmisen metatasolla, voimakkaasti syvältä sisältä ulospäin.

Organisaatioiden haaste yleisesti nykymaailmassa on, miten navigoida nopeasti muuttuvien olosuhteiden läpi ja miten säilyttää oppimis- ja sopeutumiskyvykkyys, jolla taataan kyky kehittyä ja selvitä muuttuvista markkinaolosuhteista. Vahva kulttuuripohja auttaa vastaamaan juuri näihin haasteisiin.

Olemme Rakassa hyvin kiitollisia Dagmarille saamastamme mahdollisuudesta olla mukana kehittämässä yrityksen arvokkainta osa-aluetta ihmisiä ja kulttuuria.

Workplace Awards 2023 -kilpailussa etsittiin parhaita työympäristöjä vastuullisuuden, uusien työvälineiden ja teknologioiden, yrityskulttuurin sekä fyysisen työympäristön kategorioissa. Voittajiksi muissa sarjoissa nousivat Dagmarin ja Rakka Worksin lisäksi Sitra ja Fyra, Workspace, Trevian ja Flock sekä Senaatti-kiinteistöt. Onnittelut kaikille voittajille ja kunniamaininna saaneille.

Rakkalaisista hankkeessa mukana olivat Hanna Ikonen ja Tero Helenius.

Parempien työympäristöjen puolesta

tero_bw_clipped

Tero Helenius, työympäristöstrategi

Työympäristökehittämisestä vastaava Tero toimii työympäristöstrategina, tulevaisuuden työn ja työympäristöjen asiantuntijana.

Tero on koulutukseltaan arkkitehti ja ollut kehittämässä työympäristöjä jo 2000-luvun alusta lähtien. Teron fokus työympäristökehittämisessä on kulttuurin ja toimintamallien kehittämisessä. Tero on myös yhteisöllisten työympäristöjen edelläkävijä.

hanna ikonen mv 900x500

Hanna Ikonen, työtapa- ja kulttuurimuotoilija

Hanna toimii työtapa- ja kulttuurisuunnittelijana. Hanna toimii myös projekteissamme vastaavana fasilitaattorina ja valmentajana.

Hanna on taustaltaan terveystieteiden maisteri, toimintaterapeutti, työnohjaaja, aivoterveyden edistäjä sekä tila- ja sistussuunnittelija. Hanna on perehtynyt erityisesti hyvinvointia, osallistamista ja vuorovaikutusta tukeviin ympäristöihin sekä työelämän kehittämiseen inhimillisestä ja kestävästä näkökulmasta.