Rakka blogi

Keskittyneessä tilassa

Oletko koskaan miettinyt millaisessa tilassa (psyykkisessä ja fyysisessä) olet parhaimmillasi, tehokas ja luova? Kaipaatko kenties rauhallista häiriötöntä tilaa vai onko taustalla kuuluva puheensorina vain mukavaa taustahälyä? Työsi voi myös vaatia eri tiloilta eri asioita

lue lisää »

CWE Amsterdam 2022

CWE palasi muutaman koronavuoden jälkeen taas Amsterdamissa sijaitsevaan B. Amsterdam coworking-keskukseen. Tero Helenius kirjoitti coworking-alan kuulumisista yhteenvedon.

lue lisää »

Temperamenttipiirteet ja työympäristöt

Yksi pystyy keskittymään puheensorinan keskellä vaativiin kirjoitustehtäviin, kun toinen vaatii ympärilleen täyttä hiljaisuutta pystyäkseen keskittymään vastaaviin tehtäviin. Miten näihin keskenään usein jopa vastakkaisiin tarpeisiin tulisi työelämässä vastata, ja mistä nämä ihmisten reaktiot kumpuavat?

lue lisää »

Etänä vai toimistolla

Pandemia-aikana tehtyjen tutkimusten mukaan koronapandemia ja etätyöhön siirtyminen edistivät asiantuntijatehtävissä työskentelevien työntekijöiden itseohjautuvuutta. Tämä ”autonomialoikka” ilmeni lisääntyneenä mahdollisuutena vaikuttaa työtehtävien toteutustapoihin, työrytmiin, taukoihin, työn aloittamis- ja lopettamisaikoihin sekä myös paikkoihin, joissa työtä tehdään.

lue lisää »

Työympäristö nyt – normaalia ei ole

Toinen Rakan perustajista työympäristöstrategi ja tulevaisuuden työn Workspacetraveler Tero Helenius toimi Vuoden Työympäristöteko-kilpailun tuomaristossa ja piti voittajan julkistamistilaisuudessa 24.11.2020 keynote-esityksen työympäristöjen tulevaisuudesta. Normaalia ei ole

lue lisää »

Haluatko kuulla lisää työympäristökehittämisestä?