Asiantuntijamme, olkaa hyvä

Tero Helenius, työympäristöstrategi

Työympäristökehittämisestä vastaava Tero toimii työympäristöstrategina, tulevaisuuden työn ja työympäristöjen asiantuntijana.

Tero on koulutukseltaan arkkitehti ja ollut kehittämässä työympäristöjä jo 2000-luvun alusta lähtien. Teron fokus työympäristökehittämisessä on kulttuurin ja toimintamallien kehittämisessä. Tero on myös yhteisöllisten työympäristöjen edelläkävijä.

Hanna Ikonen, työtapa- ja kulttuurimuotoilija

Hanna toimii työtapa- ja kulttuurisuunnittelijana. Hanna toimii myös projekteissamme vastaavana fasilitaattorina ja valmentajana.

Hanna on taustaltaan terveystieteiden maisteri, toimintaterapeutti, työnohjaaja, aivoterveyden edistäjä sekä tila- ja sistussuunnittelija. Hanna on perehtynyt erityisesti hyvinvointia, osallistamista ja vuorovaikutusta tukeviin ympäristöihin sekä työelämän kehittämiseen inhimillisestä ja kestävästä näkökulmasta.

Marianna Kotilainen, työympäristösuunnittelija, arkkitehti

Marianna on työympäristösuunnitteluun erikoistunut arkkitehti. Rakan projekteissa Marianna vastaa niin organisaation työympäristön nykytilanteen ja tulevaisuuden tarpeiden kartoittamisesta kuin käytännön toimistosuunnittelusta. Usein Marianna toimiikin näiden kahden rajapinnassa, jossa organisaatioilta kerättyä dataa työntekijöiden tarpeista ja työn luonteesta jalkautetaan fyysiseen tilaan.

Antti Ala-Heikkilä, toimitila- ja kiinteistöasiantuntija

Antti tuo projekteihimme toimitilaliiketoiminnan ja -markkinan ymmärryksen sekä vastaa tilahakuihin, vuokrauksen tukeen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvistä toimeksiannoista.

Antin tausta on teknis-taloudellinen (DI ja EMBA) ja hänellä on laaja kokemus kiinteistö- ja toimitilaliiketoiminnan johtotehtävistä. Numerot ja liiketoimintalähtöisyys ovat Antille ominta aluetta. Kuitenkaan unohtamatta työympäristön ja henkilökunnan hyvinvoinnin merkitystä numeroiden takana.

Haluatko kuulla lisää työympäristökehittämisestä?

HELSINKI – TAMPERE – OULU

“Maailma on monitilatoimistomme”

Rakka blogi

Etänä vai toimistolla

Pandemia-aikana tehtyjen tutkimusten mukaan koronapandemia ja etätyöhön siirtyminen edistivät asiantuntijatehtävissä työskentelevien työntekijöiden itseohjautuvuutta. Tämä ”autonomialoikka” ilmeni lisääntyneenä mahdollisuutena vaikuttaa työtehtävien toteutustapoihin, työrytmiin, taukoihin, työn aloittamis- ja lopettamisaikoihin sekä myös paikkoihin, joissa työtä tehdään.

Lue lisää »

Työympäristö nyt – normaalia ei ole

Toinen Rakan perustajista työympäristöstrategi ja tulevaisuuden työn Workspacetraveler Tero Helenius toimi Vuoden Työympäristöteko-kilpailun tuomaristossa ja piti voittajan julkistamistilaisuudessa 24.11.2020 keynote-esityksen työympäristöjen tulevaisuudesta. Normaalia ei ole

lue lisää »

Havaintoja työtilan valinnasta

Mitkä tekijät voivat vaikuttaa yhteisöllisen työtilan valintaan? Millä perustein itse valitsin? Vastasivatko ensiajatukset lopputulemaa? Näihin etsitään vastauksia seuraavaksi. Sain ensitöikseni Rakalla mahdollisuuden lähteä tutkimaan ja

lue lisää »

Normaalia ei ole

Elämme hetkeä, jossa organisaatiot pohtivat kuumeisesti mitä työympäristöt heille merkitsevät. Miten työtä tehdään tänään, miten huomenna. Työnantajien aika muutokseen vastaamiseen alkaa loppua. Vanhaan ei ole

lue lisää »

Haluatko kuulla lisää työympäristökehittämisestä?